Rijeka domaćin završnog turnira

BEOGRAD, 3. marta 2009. (Beta) – Evropska federacija vodenih sportova (LEN) donela je odluku da Rijeka bude domaćin završnog Fajnal for turnira vaterpolo Evrolige, piše “Sport”.

Turnir na kojem će učestvovati četiri najbolje evropske ekipe održaće se 22. i 23. maja.

“Rijeka je jedini grad koji je dao garancije da će organizovati završni turnir. Posao im je bio olakšan jer nemaju klub u Evroligi. Mislim da su Riječani imali podršku Vaterpolo saveza Hrvatske, a sve u sklopu priprema za Evropski šampionat sledeće godine“, izjavio je predsednik Partizana Aleksandar Šoštar.

Do sada jedini kandidat za organizaciju turnira bio je Beograd.

“Naša poslednja ponuda poslata je LEN-u krajem januara. Imali smo podršku grada, ali uslov da budemo učesnici završnog turnira niko u ovom trenutku nije mogao da ispuni. To će biti poznato tek krajem aprila“, kazao je Šoštar.

Šoštar je dodao da organizacija turnira u Rijeci “i nije tako loše rešenje, pošto niko neće imati prednost domaćeg terena”.

Vaterpolisti Partizana, subotnjom pobedom nad Vašašom (9:7) obezbedili su prvo mesto u Grupi D Evrolige. Do kraja takmičenja po grupama ostalo je da se odigra još jedno kolo, a mečevi četvrtfinala igraju se 8. i 22. aprila.