SNS će sazvati sednicu i smeniti vlast

"Sednica Skupštine Novog Sada sa zahtevom za smenu aktuelne gradske vlasti, mora biti održana do 12. septembra, ili će nova skupštinska većina sama organizovati zasedanje i izabrati novo rukovodstvo grada", poručio je Vučević.

On je u intervjuu za novosadski "Dnevnik" aktuelnu gradsku vlast optužio da "po svaku cenu pokušava da zadrži pozicije iako više nemaju većinu u gradskom parlamentu".

"Mi nismo za dizanje tenzija, već za mirnu primopredaju vlasti. Očekujem da se do 12. septembra održi odložena sednica s predloženim dnevnim redom, a ukoliko se to ne dogodi, mi imamo pravo da sami zakažemo sednicu i da odredimo predsedavajućeg toj sednici na kojoj ćemo birati i novo rukovodstvo",
kazao je Vučević.

On je optužio predstavnike aktuelne novosadske vlasti da pokušavaju da korumpiraju odbornike u Skupštini grada i tako se održe na vlasti.

Na pitanje kako to da se SNS sada odlučila na saradnju sa Romskom demokratskom strankom (RDS), koju je do pre samo dva meseca optuživala da je u Skupštinu grada ušla kupujući glasove birača, Vučević je rekao da je taj predmet u tužilaštvu i da za sve dalje korake treba pitati tu instituciju.

NOVI SAD, 31. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još