Potpisan ugovor o stipendiranju sportista

BEOGRAD, 3. marta 2009. (Beta) - Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić-Marković i predstavnici sportskih saveza Srbije potpisali su u Beogradu ugovore o stipendiranju sportista.

Ugovor o stipendiranju potpisaće 357 sportista, od kojih 87 zaslužnih, 61 sa međunarodnim razredom i 209 sa saveznim razredom, a iz budžeta je za to izdvojeno 173.970.300 dinara.

Svi sportovi su podeljeni u četiri kategorije: predstavnik prve kategorije je Rukometni savez Srbije, druge je Teniski savez, treće Bodi-bilding savez, a predstavnik četvrte kategorije je Savez invalida Srbije.

Svaki sportista će pre dodele stipendije potpisati ugovor sa svojim matičnim savezom.

Ministarka za omladinu i sport Snežana Samardžić-Marković rekla je da je jedan od prioriteta tog ministarstva ulaganje u vrhunske sportiste.

"Zadovoljna sam što su svi stipendisti na okupu - to je ponos naše zemlje. Stipendiramo sportske asove koji su nas mnogo puta obradovali sjajnim rezultatima, a tu su i mladi stipendisti od kojih tek očekujemo dobre rezultate. Naš prioritet je ulaganje u vrhunske sportiste", rekla je ona.

Samardžić-Marković je rekla da se nada da će stipendije sportistima biti moralni podsticaj.

"Nadam se da će pored novčanog, ovo biti i moralni podsticaj za sportiste i da ćemo zajedno društvu poslati poruku da se rad isplati i da se trudom može sve postići", dodala je ona.

Predstavnik prve kategorije stipendiranih sportista, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković rekao je da je mnogo uspešnih reprezentativaca koristilo stipendije.

"Stipendiranje je od velikog značaja za sportiste. Iz redova stipendiranih iznedrili smo veliki broj reprezentativaca. Nadam se da će u doba ekonomske krize uspeti da se pronađu sredstva za stipendije", rekao je on.

Predstavnica sportista na potpisivanju ugovora, svetska juniorska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović izrazila je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora o stipendiranju sportista.

"Postavili smo visoke ciljeve i nadam se da ćemo uz trud i vašu pomoć uspeti i da ih ostvarimo", rekla je ona.

Pogledajte još