Ubrzajte metabolizam uz pomoć 6 super namirnica!

Ljute papričice. Sastojak kapsaicin koji daje papričicama ljutinu već je poznat po tome što telu daje dodatni naboj i umanjuje želju za hranom.

Celovite žitarice. Znamo da su zdrave, ali nikad ne škodi ponoviti na koje sve načine. Pune su dijetalnih vlakana koji nam pokreću metabolizam. Pazite da jedete celovite žitarice a ne neke mešavine koje su vas privukle pakovanjem.

Kafa. Kofein “prirodno” stimuliše naš nervni sistem pa dnevna šoljica kafe ubrzava metabolizam.

Sirće. Najbolje prirodno jabukovo sirće ima brojne, za zdravlje pogodne osobine, a jedna od njih je i sposobnost da sagoreva mast. Istraživanja su pokazala da kiselina u sirćetu signaliziuje telu da sagoreva masnoće. Sirće je naročito korisno konzumirati nakon što ste se počastili porcijom rafinisanih ugljenih hidrata, jer sirće drži krvni pritisak pod kontrolom, da ne skoči prebrzo.

Citrusi. Porcija citrusa sagoreva mast i podstiče metabolizam da bolje radi. Kad osetite potrebu za grickanjem, sledeći put posegnite za narandžom ili grejpom jer će vam držati količinu insulina na zavidnom nivou.

Začini.
Oni su najjednostavniji način da što bezbolnije unesete promenu u svoju prehranu a u isto vreme podstaknete metabolizam na rad. Začini najistančanijih ukusa poput cimeta najbolje dižu telesnu temperaturu i tako ubrzavaju telesni proces sagorevanja masti.

Pogledajte još