"Blic" negira tvrdnje SNS-a

"Blic nikad nije bio partijski medij - ni u vreme Miloševića, ni u vreme Đinđića i Koštunice, ni u Tadićevo vreme. Neće to biti ni sada, kada Srbijom upravljaju kadrovi Srpske napredne stranke", navodi se u saopštenju Kolegijuma tog dnevnika.

SNS je ocenila da bivša vlast predvodjena Demokratskom strankom, "na svaki način i po svaku cenu, pokušava da preko svojih partijskih medija falsifikuje stvarnost u Srbiji".

"Krivce za nizak životni standard, korumpiranu državu i političku krizu, na volšeban način, mediji pod direktnom kontrolom DS, poput dnevnog lista Blic, pokušavaju da svakodnevnim lažima i brutalnim izmišljotinama objasne narodu kako su u novoj vlasti ubice i nesposobni ljudi, dok su njihovi miljenici iz DS, koji su prethodnih 12 godina razorili Srbiju, u stvari, sveci za čiji povratak na vlast bi trebalo svi da se molimo", piše u saopštenju SNS.

Kolegijum "Blica" je odgovorio da se tokom čitavog postojanja tog lista borio protiv toga da važne državne poslove "vode ljudi koji su sejali smrt po Srbiji, koji su raspirivali mržnju i živeli od prodaje lažnog patriotizma".

"To je (Blic) radio sve do sada, i tako će nastaviti, uprkos pritiscima i pretnjama. I saopštenje Srpske napredne stranke je jedna od takvih pretnji. I ne samo Blicu, nego i slobodnoj reči i kritici", piše u saopštenju.

BEOGRAD, 31. avgusta 2012. (Beta)

Pogledajte još