Nadrilekar HIV-om zarazio 16 ljudi!

Regionalni sud u Bern-Mitellandu optužio je neimenovanog muškarca zanamerno širenje bolesti i izazivanje ozbiljnih telesnih povreda, što su prestupi za koje je zaprećena maksimalna kazna od pet do 10 godina, saopšteno je iz kancelarije regionalnog tužilaštva u Bernu.

U saopštenju se dodaje da je većina žrtava pohađala muzičku školu koju je taj muškarac vodio.

Prema rečima portparola tužilaštva, taj muškarac se neovlašćeno bavio akupunkturom, kako se veruje, između 2001. i 2005, putem koje je inficirao neke od žrtava.

Policijski istražitelji zaključili su da je samozvani akupunkturolog koristio najrazličitije izgovore da bi bockao žrtve, a ostalo je nejasno koje objekte je koristio. Istražitelji su utvrdili i da je taj muškarac žrtvama davao napitak od koga bi zaspali, nakon čega bi ih zarazio.

"Okrivljeni negira sve navode protiv sebe",
navodi se u saopštenju tužilaštva.

Slučaj je izašao na svetlo dana pošto je bolnica u Bernu sprovela vlastitu istragu u vezi sa navodima ljudi koji su tvrdili da ih je pomenuti akupunkturolog zarazio HIV-om.

Policijska istraga je pokrenuta pošto je jedna od žrtava 2005. uložila krivičnu prijavu, a bile su potrebne godine da bi bila okončana zbog šarolikih teškoća - od genetskih testova za identifikaciju žrtava, do zaštite njihove privatnosti, naveli su tužioci.

Izvor: trojka.rs

Pogledajte još