Peta optužnica protiv Ive Sanadera

Zagrebački sud i Kancelarija za borbu protiv korupcije i organizovamnog kriminala (USKOK) za sad nisu saopštili detalje pete optužnice protiv Sanadera o čijoj će osnovanosti optužno veće odlučivati za nekoliko sedmica.

Bivši premijer sredinom jula je pred hrvatskim istraziteljima odbacio optužbe da je zajedno s dvojicom bivših stranačkih kolega učestvovao u prodaji zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu hrvatskoj vladi.

U tom slučaju zajedno sa Sanaderom tužilašvo tereti i HDZ-ovca i vlasnik lanca mesara Stjepana Fiolića i bivšeg HDZ ministra poljoprivrede i regionalnog razvoja Petra Čobankovića.

Prema pisanju medija, umesto jednog sudskog veštaka koji je istraživan, optužnica je podignuta protiv direktora Inženjerskog biroa Mladena Mlinarević koji je navodno imao glavnu ulogu u malverzacijama.

Sumnjiče se da su 2009. omogućili nezakonitu prodaju poslovne zgrade u Planinskoj ulici po znatnoj većoj ceni od tržišne. Tu je zgradu Ministarstvo regionalnog razvoja od Fiolića kupilo za 79, 9 miliona kuna.

ZAGREB, 1. septembra 2012. (Beta)

Pogledajte još