Vermez: Ljudski je nadati se prolasku grupe u LE

"Ljudski je nadati se, ja sam sportista optimista i ne bih želeo da pretim, ali iskoristićemo svaku šansu koja nam se ukaže za prolazak dalje. Iz ove perspektive to deluje kao nemoguća misija, ali u sportu ništa nije nemoguće. Ako pozitivno razmišljamo, pozitivno će se i desiti. Trudićemo se da iz svake situacije izađemo jači", rekao je Vermezović novinarima na stadionu Partizana.

Crno-beli će igrati u Grupi H sa italijanskim Interom iz Milana, ruskim Rubinom iz Kazanja i azerbejdžanskim Nefčijem iz Bakua.

"Klub iz Milana jeste u krizi, ali bih ispao smešan kada bih rekao da ćemo bodove najlakše osvojiti protiv Intera. Biće teško, grupa nije najlakša moguća, ali neće ni njima biti lako protiv nas. Neki ne znaju gde dolaze, neki ne prate Partizan u Evropi, a neki su već uknjižili tri boda. Dosta nas potcenjuju i to samo može da bude plus za našu ekipu što se tiče psihološke pripreme"
, kazao je Vermezović.

On je istakao da ima ljude koji će mu dati prave informacije o protivnicima u grupi.

"Kada dođete na nivo da igrate takve utakmice, raspored i nije bitan. Prvi meč igramo kod kuće, pa dve na strani, ali s obzirom na kvalitet protivnika raspored ne igra neku bitnu ulogu. Najbitnije je krenuti sa dobrom igrom i rezultatom. Imamo šest utakmica i biće to jedno lepo putovanje kroz Evropu", dodao je Vermezović.

Partizan je ovog leta ostao bez Nikole Aksentijevića, Stefana Babovića i Zvonimira Vukića, ali je trener crno-belih istakao da njegova ekipa ima mlade igrače koji mogu da ih na pravi način zamene.

"Imamo igrače koji mogu da pokriju te pozicije, neću imati problem da u slučaju bilo kog izostanka gurnem u ekipu mlade igrače poput Darka Brašanca i Miloša Jojića. Oni su muški odradili pripreme i mislim da mogu da ispune ono što Partizan postavlja pred njih", istakao je Vermezović.

Na pitanje novinara kako će se Partizanov "večiti" rival Crvena zvezda oporaviti od ispadanja u baražu za Ligu Evropa, on je kazao da ima mnogo svojih problema i da ne može da razmišlja o crveno-belima.

"Imam dosta problema s mojim poslom i ne mogu da razmišljam o Zvezdi, oni imaju ljude koji su zaduženi za to. Vodim računa o svojim igračima, imamo dosta problema. Ono što me ne ubije, to će me ojačati, tako da nemam problem da se borim s njima. Normalno je da u životu nije sve med i mleko", kazao je trener crno-belih.

Partizan takmičenje u Ligi Evropa počinje 20. septembra utakmicom na svom terenu protiv Nefčija.

Beta

Pogledajte još