Rakočević: Zvezda ima najjači tim

Nekadašnji reprezentativac vratio se ovog leta u klub čiji je dres nosio od 1995. do 2000. godine, a zatim i u sezoni 2003/2004.

"Posle dugog niza godina, možda sedam-osam, Crvena zvezda je stala na noge, imamo stabilan klub iza sebe. Takođe, tu je kvalitetan igrački kadar, u poslednjih 10 godina imamo možda i najjacu ekipu i predstoji nam samo da se uigramo i taj kvalitet podredimo timu“, rekao je Rakočević novinarima ispred tržnog centra Ušće, gde je zajedno sa saigračima Borisom Savovićem, Marko Simonovićem i Aleksandrem Cvetkovićem obišao Zvezdin besplatan kamp za mališane od sedam do 11 godina.

Pored Rakočević tim sa Malog Kalemegdana ovog leta pojačali su Elton Braun, Moris Almond, Boris Savović, Marko Simonović, Luka Mitrović i Raško Katić.

"Igrao sam sa Katićem i Vukom Radivojevićem. Raško je dobar timski igrač, jak je fizički, napredovao je u košarkaškom smilsu, dok je Vuk potpuno sazreo. Mislim da Čović i Cvetković mogu da izguraju sezonu na poziciji plejmejkera. U slučaju da zatreba pomoć tu smo Radivojević i ja, koji smo igrali kao organizatori igre“, poručio je Rakočević.

Trostruki osvajač trofeja "Alfonso Ford", koji se svake godine dodeljuje najboljem strelcu Evrolige, zatim se osvrnuo na mladog trenera Milivoja Lazića.

"Najbolji evropski trener Željko Obradović seo je na klupu Partizana u ranim godinama. Milivoje dobro zna košarku, bio je u ekipama koje su osvajala trofeje, zna put do uspeha. Mogu da kažem da je pravi košarkaški fanatik, ne znam da li uopšte spava, stalno razmišlja o košarci“
, zaključio je Rakočević.

Rakočević je tokom karijere igrao za Budućnost, NBA ligaša Minesotu, zatim Pamesu, Real Madrid, Taukeramiku, Efes i Montepaski.

Sa reprezentacijom je osvojio titulu prvaka Evrope 2001. godine u Istanbulu i titulu prvaka sveta godinu dana kasnije u Indijanapolisu.

(Tanjug)

Pogledajte još