Vlasnik Dalasa ljut na igrače, preti otkazima

DALAS, 5. marta 2009. (Beta-Rojters) - Vlasnik košarkaškog kluba Dalas Maveriks iz NBA lige Mark Kjuban zapretio je da će otpustiti mnoge igrače i optužio je tim za nedostatak zalaganje posle poraza od slabašne Oklahome.

"To je samo jedna utakmica, i stalno sebe podsećam na to. Ali, hajde da kažemo da nisam bio zadovoljan pripremama, utakmicom i zalaganjem. Ne samo da je izgledalo kao da nemamo pojma šta radimo, nego smo i to činili bez truda", rekao je Kjuban dva dana posle poraza od Oklahome od 96:87.

"Zalaganje i energija u napadu i odbrani odlučiće budućnost svakog pojedinca u Dalasu. Ako igrač ne može da iskaže ličnu inicijativu da učini svaku utakmicu važnom i odigra je tako, onda ga ne vidim kao člana tima sledeće sezone", rekao je Kjuban.

"Lopta neće uvek odskakati kako želite, ali svaki igrač može da kontroliše svoj nivo zalaganja. Ako im nije dovoljno važno da se pruže u svakoj utakmici do kraja sezone, onda se neće vraćati", rekao je Kjuban, koji obično vrlo glasno brani svoj tim.

Pogledajte još