iTunes "umire muški" pred Brusom Vilisom

Kako prenosi britanski tabloid "The Sun", popularni glumac Brus Vilis (57) se priprema da tuži kompaniju "Apple" zbog neslaganja o nasledstvu prava na njegovu ogromnu kolekciju muzike u digitalnom formatu nakon njegove smrti.

Velika holivudska zvezda i ozbiljni ljubitelj muzike - Brus Vilis želi da svoju kolekciju ostavi svojim ćerkama Rumer, Skaut i Taluli. Međutim, po aktuelnim pravilima upotrebe Appleovog muzičkog servisa iTunes, korisnici zapravo samo "pozajmljuju" pesme, a ne postaju njihovi vlasnici. Tako svaka velika muzička kolekcija postaje bezvredna, nakon što prijavljeni korisnik iTunes naloga premine.

Interesantno: Kompanija "Apple" može da zamrzne nalog svakog korisnika servisa iTunes ukoliko posumnja da pesme šeruje sa drugima.

Brus Vilis je kontantirao savetnike kako bi za svoje ćerke napravio svojevrsnu zvaničnu zaostavštinu za svoje ćerke koja bi sadržala svu muziku koju je on daunlodovao sa ovog servisa. Pored ostalih muzičkih dela, tu su i bendovi The Beatles, Led Zeppelin...

- Mnogi ljudi će biti iznenađeni kada saznaju da sve pesme i knjige koje su kupovali tokom godina zapravo ne pripadaju njima. Jedino prirodno je da to poželite da ostavite svojim voljenima kada vas ne bude više bilo - kaže Kris Volton, advokat za "The Sun".

Da li će "Apple" da poklekne pred Brusom poput mnogih "loših momaka" u filmovima u kojima je igrao?

Pogledajte još