Radnici 14. oktobra traže jednokatnu materijalnu pomoć

KRUŠEVAC, 3. septembra 2012. (Beta) - Radnici Industrije mašina i komponenata (IMK) "14. oktobar" koji zbog neizmirenih plata i stanja u preduzeću protestuju već dve sedmice došli su u ponedeljak organizovano u Centar za socijalni rad da bi predali dokumentaciju potrebnu za dobijanje jednokratne socijalne pomoći.

Iznos jednokratne materijalne pomoći kreće se od 1.000 do 6.000 dinara ali su radnici "14. oktobra" zbog toga što neredovno i u delovima dobijaju zarade prinudjeni na taj potez.

Obaveštenje zaposlenih u Centru za socijalni rad, da dnevno mogu da obrade 25 zahteva radnika, izazvalo je nezadovoljstvo okupljenih metalaca, a direktorka Centra za socijalni rad, Sladjana Čabrić, je u razgovoru sa predstavnicima sindikata kazala da će se zahtevi danas primati do 13 časova, odnosno koliko god bude moglo, a da će za sutra, ukoliko bude potrebno, radnici koja to radi pomoći još jedna službenica.

Ona je objasnila da se zahtevi o dodeljivanju jednokratne materijalne pomoći rešavaju u roku od sedam dana, a o njima odlučuju socijalni radnici na osnovu podnete dokumentacije, razgovora sa podnosiocima i, ukoliko je potrebno, odlaska socijalnog radnika u porodicu.

Pogledajte još