Robi: Iz Zvezde sam otišao zbog dugova

"Nije to puklo u tom trenutku. Dugo sam razmišljao o odlasku. Situacija u Zvezdi već dugo nije dobro i nisam mogao više da izdržim stalne pretnje štrajkom. Klub je u groznom stanju, već sedam meseci niko od 215 zaposlenih nije primio platu", reako je Prosinečki.

On je istakao da beogradski klub ima ekipu koja će, ako igrači ostanu na okupu, za dve-tri godine biti veliki tim i igrati Ligu šampiona.

"Ova Zvezdina ekipa ima veliku budućnost. Potvrdili su to protiv Bordoa, izgubili su golom u 93. minutu... Ako ih ne razjure, za dve-tri godine biće to velika ekipa, koja će ući u Ligu šampiona"
, ocenio je bivši fudbaler zagrebačkog Dinama, Zvezde, Real Madrida, Barselone...

Prosinečki je dodao da u Zvezdi nije "zatvorio vrata", ali da se nada da neće biti kao kada je otišao iz Dinama i kada je morao da "otpiše dug".

"Dugovi su moja sudbina. Bilo gde da dođem, na kraju se završi ili sudskom tužbom ili ne dobijem ni paru. Uvek su neki 'repovi', iako se nadam da se sa Zvezdom neće završiti kao s Dinamom, otpisivanjem duga... U Dinamo se neću vratiti sasvim sigurno nikada više, dok u Zvezdi nisam zatvorio vrata", kazao je Prosinečki.

Prosinečki je u Zvezdi radio godinu i po dana, tokom kojih je sa crveno-belima prošle sezone osvojio Kup Srbije.

Beta

Pogledajte još