Zlatanović reprezentativcima: Vi ste istinski heroji

BEOGRAD, 5. marta 2009. (Beta) - Državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović i pomoćnik ministra za sport Vojislav Tabački poručili su specijalnim olimpijcima Srbije da su "istinski heroji" i najavili dalju podršku preduzeću Specijalna olimpijada.

Reprezentacija Srbije je na nedavno održanim Specijalnim olimpijskim igrama u SAD za osobe s posebnim potrebima, osvojila 18 medalja i prvo mesto u ukupnom plasmanu. Od toga, reprezentativci Srbije osvojili su osam zlatnih medalja, sedam srebrnih i tri bronzane medalje.

Zlatanović je istakao da je uspeh naših mladih takmičara veliki, ali i očekivan, pošto već "postoji kontinuitet dobrog i stručnog rada s mladim sportistima".

"Vi ste istinski heroji, jer ste postigli najbolji uspeh na svetu. Pratićemo sve vaše projekte, a vi ste dali primer kako ovakav rad u saradnji s Ministarstvom omladine i sporta daje rezultate", dodao je Zlatanović.

Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne olimpijade, zahvalio ke na pomoći Ministarstvu omladine i sporta.

"Postignuti rezultat plod je dugotrajnog i strpljivog rada, a za ostvaren uspeh najzaslužniji su sportisti i njihovi treneri", zaključio je Stanojević.

Pogledajte još