Devetospratnica s 1000 prozora

Đinžuan, 6. mart 2009. godine (FoNet)  - Jedna devetospratnica u kineskom gradu Đinžuanu ne prestaje da privlači pažnju medija i lokalnog stanovništva, ne samo zbog toga što na devet spratova ima neverovatnih 1.000 prozora, već i zato što je njena unutrašnjost pravi lavirint. 

Zgrada koju je projektovao Japanac, Sako Keičiro (Sako Keiichiro), ima neuporedivo više prozora nego bilo koja zgrada iste veličine na svetu. 

Ljudi koji prolaze pored te gradjevine kažu da im se zavrti u glavi ako previše gledaju u nju. Jedan lokalni novinar je samo u 15 soba na devetom spratu prebrojao čak 113 prozora, a samo jedna od tih soba ima 21 prozor. 

Nijedna soba u zgradi nije potpuno kvadratna ili pravougaona, hodnici idu oko i između soba, a svaki sprat ima mini vrt. 

"Unutra je pravi lavirint. I mi smo se često gubili", rekao je jedan od građevinskih radnika, koji je istakao da je to bio najteži i najdugotrajniji projekat na kome je radio. Samo građevinski radovi na zgradi iznose oko sedam miliona evra, a prozori koštaju više od pola miliona.

Pogledajte još