Top 5 najbizarnijih javnih toaleta

Neko nas posmatra...

Potpuno je prirodno da ne možete da vršite nuždu dok vas neko gleda. Ali, to ovde zapravo nije slučaj – radi se o javnim toaletima na otvorenom koji imaju prozirno staklo samo iznutra, a reflektivno spolja. Zbog toga vi vidite sve prolaznike, dok oni vas ne.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU NAJLUĐIH TOALETA

S obzirom da prolaznici vide samo svoje odraze kad prolaze pokraj toaleta koji je postavljen usred grada verovatno nije čudno ako mnogi od njih stanu i poprave frizuru...

Japanski toalet: Igrajte se dok vršite nuždu...

Ako ste možda pomislili da je čudno igrati neku igru dok uspravno vršite nuždu, verovatno će vam biti još čudnije kad vam kažemo da igrate snagom i smerom 'svog mlaza'. Očito, ova igra i nužnik zamišljeni su za mušku publiku.

Postoji niz igara koje će vam "Toylet" ponuditi, a među njima je i jedna u kojoj 'brišete grafite'. Da stvar bude gora, "Toylet" će na kraju uporediti vaš rezultat s prethodnim korisnikom, a tokom igranja će vas bodriti (drati se na vas da jače mokrite).

Njujorški javni toalet: Imaš 15 minuta

U Njujorku je otvoren niz javnih toaleta koji rade na sitni novac, a jednom kad neko uđe u njih ima tačno 15 minuta da obavi sve što ima za obaviti. Kako je sve automatizovano ne postoji nikakav način da korisnik zaustavi otvaranje vrata nakon zadatog vremena.

Tri minuta pre isteka vremena oglašava se alarm koji korisnika upozorava na približavanje kraja korišćenja javnog toaleta. Mašina za vršenje nužde nije posebno velikodušna ni s toaletnim papirom, a nakon što korisnik izađe pretvara se u minijaturnu verziju praonice automobila. Ovi javni toaleti troše čak 30 litara vode kako bi se očistili između svakog korišćenja.

Londonski toaleti - vampiri

Takozvani "teleskopski nužnici" praktično su nevidljivi do večernjih sati, a dižu se iz zemlje kako se ulično osvetljenje pali po gradu.

Za razliku od njujorških automatizovanih toaleta, londonski nemaju nikakve senzore i lako se može dogoditi da neki beskućnik koji u njima odluči da prespava završi pod zemljom do sledeće noći.

Toalet na 30. spratu

Felix je ime finog restorana u Hong Kongu koji se nalazi na 30. spratu hotela Peninsula. Restoran ima neverovatan pogled na grad jer ima malo zidova i puno prozora.

Pogled na romantičan zalazak sunca s visine od skoro jednog kilometra iznad grada je sjajna stvar dok jedete, ali dizajneri su očito mislili da će gostima pomoći i s odlaskom u toalet. Stajaći nužnici su na nagnutim prozirnim zidovima, pa možete zamisliti da pogled prema dole nije stvar kojoj se iko veseli dok pokušava da se olakša.

Pogledajte još