HIT U RUMUNIJI: Otmica mlade! (VIDEO)

Nova pomama u Rumuniji je - zvučaće neverovatno, ali je istinito - otmica mlade pred venčanje. Naime, svake subote, mlade iz Bukurešta i okoline otimaju i odvode na najrazličitija skrovita mesta po gradu i drže ih kao taoce.

Ali, nije Rumunija po ovome specifična. I u Srbiji se "otkupljuje mlada", mada na malo manje "agresivan" način. Naravno, tu je i čuveno pucanje u jabuku i slični običaji. U nekim zemljama mladu zaključavaju u sobu gde sedi dok mladoženja ne otpeva pesmu, otpleše nešto ili plati za njeno puštanje.

Od mladoženje se očekuje da kao otkupninu za svoju dragu donese nekoliko boca viskija ili nešto slično čime će dokazati ljubav.

Kao pravi otmičari i ovi "svadbarski" su maskirani i pregovaraju sa mladoženjom telefonom oko otkupnine. Za to vreme mlada sedi zatvorena na već nekom skrovitom mestu. Ali, ni rumunske mlade nisu nesnalažljive, pa kao u akcionim filmovima, "pružaju otpor" maskiranim "otmičarima". Čak znaju i da se prihvate vatrenog oružja i pokažu koliko nisu naivni "igrači".

Mada je u svrhu "šale", ovaj običaj deo bukureštanske javnosti i dalje smatra otmicom. Ipak, policija je odlučila da ne reaguje, iako je jedno od omiljenih mesta za "sakrivanje mladih" jedan istorijski spomenik u Bukureštu.

Pogledaj video kako izgleda rumunska "svadbarska otmica" i prosudi sama/sam koliko jeste ili nije to preterana "šala" na najsrećniji dan u životu mladenaca!

Pogledajte još