Vidić: Van Persi je vrhunski fudbaler

"Van Persi je borac, ne plaši se da igra jako, a to je važno ako želite da budete najbolji strelac u Junajtedu. Očigledno je da se dobri igrači lako prilagode na novu srediinu, ali mislim da je njegova želja za postizanjem golova veoma bitna", rekao je Vidić engleskim medijima.

"Robin se dobro kreće, što je najvažnije. Uvek pokušava da se brzo krene ka golu tako da konstantno ima prednost u odnosu na odbrambene igrače. On je vrhunski fudbaler", dodao je bivši reprezentativac Srbije.

Van Persi je ovog leta došao u Junajted iz Arsenala i od tada je postigao četiri gola na tri premijerligaške utakmice, od kojih het-trik protiv Sautemptona prošlog vikenda.

Vidić je pričao i o treneru Junajteda Aleksu Fergusonu, za koga je rekao da je i posle 25 godina provedenih u klubu i dalje gladan pobeda.

"Ferguson je čovek koji zna kako da se nosi sa ljudima, zna šta može da očekuje od pojedinaca. Ne možete imati isti pristup za svakog igrača, on to dobro zna. Ferguson nam je velika inspiracija, kada pogledate njegovih 25 godina u klubu, vidite da je u svakoj imao istu želju za pobedama. Nikada nije srećan remijima", kazao je Vidić.

Beta

Pogledajte još