„Orlovi“ dižu Laneta

Prema informacijama iz Liježa, naš fudbaler je oslabio čak šest kilograma i još se oseća iznureno.
- Milan se požalio da mu je loše još uoči utakmice sa Anderlehtom (22. februar), i mi smo pomislili da je zaradio grip. Nakon toga dobio je visoku temperaturu, jaku glavobolju, praćenu povraćanjem i zbog toga smo ga smestili u bolnicu. 

- Uplašili smo se da Jovanović nije dobio meningitis, pa smo mu uradili spinalnu punkturu, ali analize su pokazale da nije o tome reč, već o upali sinusa - dodao je Danijel. 

I pored toga što se Jovanović i dalje oseća loše, u Standardu očekuju da će se na teren vratiti sredinom marta.
- Milan i dalje oseća glavobolju, ali to je sekundarna posledica spinalne punkture i to nije ništa neočekivano. Potrebno mu je još nekoliko dana da odmori i da unosi što više tečnosti. 

- Očekujem da se njegovo stanje stabilizuje ove nedelje i, ako sve bude u redu, mislim da bi već u narednom kolu (14. mart) protiv Genka mogao da igra - izneo je prognoze doktor Danijel u „Hot lejtist njuzu“. 

Iako je doktor Kristof Danijel optimista, Jovanović je najavio da se neće vraćati na teren dok se potpuno ne oporavi i dok mu se ne uspostavi tačna dijagnoza. 

Interesantno je da je naš Fudbalski savez ponudio Standardu stručnu medicinsku pomoć u lečenju Milana Jovanovića, ali su belgijski lekari to odbili, navodeći da u Univerzitetskoj klinici u Liježu imaju vrhunske uslove. S obzirom na njihove navode, otvara se pitanje zašto je srpskom napadaču prvobitno postavljena pogrešna dijagnoza. 

Inače selektor Radomir Antić je u svakodnevnom kontaktu sa Jovanovićem, ali u FSS smatraju da je još rano pričati da li će se popularni Lane u potpunosti oporaviti do 28. marta, kada će „orlovi“ u Konstanci gostovati Rumuniji. 

Po mnogim procenama gostovanje Antićevih izabranika na istoku Rumunije biće jedno od najznačajnijih u kvalifikacijama za odlazak u Južnu Afriku. Stoga, na Terazijama 35 vode veliku brigu o toku opravka golgetera Standarda. 

Lična karta 

- Ime i prezime: Milan Jovanović
- Rođen: 18. aprila 1981. u Bajinoj Bašti
- Visina i težina: 183 cm, 75 kg
- Karijera: Kosmos BB, Budućnost Va, Vojvodina, Šahtjor, Lokomotiva M, Standard
- Reprezentacija: 13 utakmica, 5 golova
- Sezona 2008/09: 34 utakmice (30 za Standard i 4 za Srbiju), 13 golova

(Blic)

Pogledajte još