Rasprava o Predlogu zakona o javnim nabavkama

BEOGRAD, 4. septembra 2012. (Beta) - Srpska napredna stranka (SNS) organizovaće u četvrtak javnu raspravu o Predlogu zakona o javnim nabavkama, kojim će se godišnje uštedeti izmedju 500 i 700 miliona evra poreskih obveznika, najavio je u utorak funkcioner te stranke Milenko Dželetović.

Dželetović je na konferenciji za novinare rekao da će nakon javne rasprave svi konstruktivni predlozi biti uneti u zakon kako bi ga radna grupa uputila Skupštinskom odboru za finansije.

"Stavljanje Predloga zakona o javnim nabavkama na dnevni red skupštinskog zasedanja, najbolji je dokaz odlučnosti SNS da realizuje svoj ekonomski program i predizborna obećanja", kazao je on.

Dželetović je ukazao da je predlog zakona sistemski, transparentan, štedljiv, lako sprovodljiv i potpuno uskladjen sa direktivama Evropske komsije uz puno uvažavanje specifičnosti domaćeg privrednog i društvenog miljea.

Taj zakon će, prema Dželetovićevim rečima, imati najmanje tri važne mikroekonomske funkcije - medju kojima je i ušteda izmedju 500 i 700 miliona evra novca poreskih obveznika.

Pogledajte još