Ukida se obaveštenje o promeni mreže

BEOGRAD, 4. septembra 2012. (Beta) - Govorno obaveštenje prilikom pozivanja broja koji je prenet iz jedne u drugu mobilnu mrežu u Srbiji biće ukinuto od 1. oktobra, najavila je u utorak Republicka agencija za elektronske komunikacije (Ratel).

Na konferenciji za novinare direktor Ratela Milan Janković je rekao da je ta agencija sa sva tri operatera u Srbiji u ponedeljak potpisala aneks ugovora kojim se ta govorna poruka deaktivira, ali da može biti aktivirana samo ako to korisnik želi.

On je rekao da je odlučeno da se ta poruka ukine jer su operateri primetili da veliki broj korisnika, moguće i iz neinformisanosti, prekida vezu prilikom pozivanja i da se, kako je istakao, "izmedju 30 i 50 odsto tih poziva ne ostvari".

On je podsetio da je smisao poruke upozorenja da je broj prenesen iz jedne u drugu mrežu bio da se izbegne da korisnik bude doveden u zabludu i da zna da poziv zbog drugih tarifa može i skuplje da ga košta.

Mogućnost prenošenja mobilnog broj iz jedne u drugu mrežu u Srbiji moguć je od 1. jula 2011. godine i za 14 meseci je, prema podacima Ratela (www.ratel.rs), prenesena su ukupno 83.352 broja (www.prenesibroj.rs).

Pogledajte još