Srbija će ispuniti obaveze prema Fijatu

KRAGUJEVAC, 4. septembra 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u utorak da će Srbije do kraja godine uplatiti Fabrici automobila Srbija (FAS) u Kragujevcu 50 miliona evra preuzetih obaveza, a ostatak od 40 miliona evra do marta 2013. godine.

"FAS je zajednička fabrika države Srbije i italijanskog Fijata i Srbija je spremna da ispuni sve obaveze prema tom investitoru. Kako se budemo ponašali prema Fijatu to će od nas moći da očekuju i drugi investitori", rekao je Nikolić novinarima posle obilaska FAS-a.

On je istakao da je Fijat u Kragujevcu ušao u ogromnu investiciju i uložio velike napore da ona uspe, a da će Srbija obezbediti nova tržišta za izvoz Fijatovih automobila.

"Naišli smo na razumevanje Fijata i mi ćemo odloženo ispuniti obaveze koje je Srbija preuzela prema toj kompaniji", istakao je Nikolić.

Nikolić je rekao da nije prepoznao kragujevčku fabriku automobila koja je potpuno osavremenjena, ali je istakao da još nije obezbedjena sva potrebna infrastruktura za proizvodnju FAS-a, odnosno da nema obilaznica i da nije završen autoput.

Automobili marke "fijat" koji će se proizvoditi u Kragujevcu, po oceni Nikolića, biće jedan od najboljih proizvoda "mejd in Srbija".

Pogledajte još