Škoti veruju u uspeh u kvalifikacijama

"Od kada sam postao reprezentativac mi smo se dobro prikazivali na domaćem terenu. Verovatno smo bili bolji tim od većine protivnika. Na svom stadionu uvek postoji više pritiska, ali je ogromna stvar da napravimo dobar start", rekao je napadač Evertona Stiven Nejsmit britanskim medijima.

"Postoji šansa da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo ako damo sve od sebe, posebno u utakmicama na svom terenu. Grupa je teška, ali imamo dovoljno iskustva"
, dodao je on.

Fudbaler Vigana Šon Malouni ocenio je da će utakmice njegove reprezentacije u Glazgovu biti "krucijalne" i dodao da misli da će mnoge ekipe izgubiti bodove na stadionu Hempden park.

"Utakmice na domaćem terenu su krucijalne. Ne znam da li ćemo ih sve pobediti, ali mislim da će mnoge ekipe u Glazgovu izgubiti bodove. Utakmice na domaćem terenu će diktirati mesto na kojem ćemo završiti kvalifikacije. Moramo da verujemo u uspeh", kazao je Malouni.

Škotska kvalifkacionu Grupu A počinje utakmicom protiv Srbije osmog septembra u Glazgovu na Hempden parku, dok tri dana kasnije na istom stadionu dočekuje Makedoniju.

U Grupi A se još nalaze selekcije Velsa, Belgije i Hrvatske.

Beta

Pogledajte još