Djukić Dejanović: Neće biti manjih plata u zdravstvu

BEOGRAD, 4. septembra 2012. (Beta) - Ministarka zdravlja Slavica Djukić Dejanović izjavila je da životno ugrožene osobe u Srbiji neće više biti mesecima na listi čekanja i najavila da niko u zdravstvu neće imati manju platu od postojeće.

"Biće više plaćeni i lekari i njihovi timovi koji rade na tome da podignu posao na viši nivo i povrate poverenje u instituciju izabranog lekara... Niko neće imati manju platu od postojeće", rekla je Djukić Dejanović u intervjuu za Večernje novosti od srede.

Komentarišući odluku o najvišim cenama lekova koja je nedavno usvojena, ministarka je navela da je ta odluka odblokirala nabavku 251 leka i da će tih medikamenata sada biti u prodaji.

Prema njenim rečima, lekovi će koštati najviše koliko iznosi njihova srednja cena u Sloveniji, Hrvatskoj i Italiji.

Ministarka je istakla da je zdravstvu potreban dodatni novac za preventivne delatnosti, primarnu zdravstvenu zaštitu, skrining programe i drugo. "Očekujemo veću sumu (iz budžeta) nego što je do sada bila", rekla je Djukić Dejanovićeva.

Upitana da li očekuje nove proteste zdravstvenih radnika, ministarka je odgovorila da će dati sve od sebe da do toga ne dodje.

Pogledajte još