Srbin seli "Velikog brata" na Mars?!

Holandska firma "Mars One" planira da do 2023. godine napravi trajnu ljudsku naseobinu na Marsu. Ova uzbudljiva misija "selidbe ljudi na Mars" delom će biti finansirana putem televizijskog rijaliti šoua u kojem će biti praćen život astronauta tokom prve godine boravka na Marsu.

Iza kompanije "Mars One", koja nakon 18 meseci samostalnog finansiranja je sada u potrazi za podrškom, delom stoji Australijanac srpskog porekla i stručnjak za SEO optimizaciju Den Petrović, koji je generalni direktor firme "Dejan SEO".

- "Mars One" nije samo zahtevan projekat, već suština ljudske težnje za istraživanjem nepoznatog. Mi imamo privilegiju da podržimo ovako neverovatan projekat - kaže Den Petrović.

Zamisli da baš tvoja noga kroči ovde...

(old_image)

Između 2016. i 2020. "Mars One" bi trebalo da pošalje nekoliko robotskih misija koje bi sagradile svemirsku stanicu koja bi bila kuća prvih kolonizatora “Crvene planete”. Prva četiri astronauta, koja će biti te sreće da žive u ovoj svemirskoj stanici, na Mars će se preseliti 2023., a njima će se novi "cimeri" pridruživati na svake dve godine.

PRVE FOTOGRAFIJE SA MARSA: Curiosity uspešno sleteo na Mars

U toku su pregovori sa više privatnih firmi koje rade na letovima u svemir i već je osigurano nekoliko saradnika za misiju koloniziranja Marsa.

Imamo predlog za Dena koju bi pesmu mogli da iskoriste kao prateću za ovu "masovnu selidbu na Mars"... Moving to Mars!

Ovaj izuzetno intrigantni projekat koštaće oko šest milijardi dolara od čega će se, kako se kompanija "Mars One" nada, deo vratiti zahvaljujući rijaliti šou koji će biti nešto poput "Velikog brata", ali na Marsu.

Ako biste želeli da budete deo srećnika koji će živeti na "Crvenoj planeti", trebalo bi da znate da bi selekcija kandidata trebalo da počne 2013. godine kada će početi i snimanje ovog rijaliti programa. Fenomenalno, zar ne?

Pogledajte još