Klinton večeras govori na konvenciji demokrata

ŠARLOT, 5. septembra 2012. (Beta-AP) - Na konvenciji Demokratske partije u Šarlotu večeras će, na poziv predsednika SAD Baraka Obame, govoriti Bil Klinton, prvi bivši predsednik koji će predložiti nekog kandidata za šefa države.

Klinton, koji je u vreme svog mandata izbegao pokušaj opoziva zbog seksualnog skandala, sada uživa veliku popularnost medju Amerikancima.

Ta popularnost je najveća upravo kod onog dela glasača u kojem Obama i Demokratska partija imaju najmanju podršku - beloj radničkoj klasi.

Zbog toga je Obama pozvao Klintona da govori na konvenciji demokrata u Šarlotu, gde će pozvati narod da ponovo izabere Obamu, čime će postati prvi bivši šef države koji će to uraditi, navodi agencija Asošijeted pres.

Takva odluka američkog predsednika je još više iznenadjujuća ako se ima u vidu da odnosi Obame i Klintona nisu bili baš najbolji prethodnih godina.

U dosadašnjoj istoriji izbornih kampanja bivši predsednici dobijali su znatno manje uloge s ciljem da se pokaže partijsko jedinstvo ili podseti na dobra vremena.

Pogledajte još