Tošić: Realizacija je problem, ali ćemo to lako rešiti

"Imamo iskustva u utakmicama protiv timova poput škotske. Na dobrom smo putu, znamo šta želimo. Realizacija je trenutno jedan od problema koje imamo, ali ćemo to lako rešiti sa malo više mirnoće u završnom pasu. Sa golovima će doći i pobede, a sa njima i samopouzdanje", rekao je Zoran Tošić novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija će u Grupi A, pored Škotske, igrati sa Hrvatskom, Belgijom, Velsom i Makedonijom, a Tošić je ocenio da "orlovi" mogu ravnopravno da se nose sa svim rivalima na putu do Svetskog prvenstva u Brazilu.

"Kvalifikacioni ciklus će bez sumnje biti neizvesniji nego ikad jer nema nijednog jedinog sigurnog boda. Nijedna reprezentacija nije autsajder, kakve smo ranije imali, bar na papiru. Belgijanci su željni velikog takmičenja, dok su Hrvati dugo u vrhu evropskog fudbala. Imamo kvalitet da se ravnopravno nosimo sa svim rivalima koji nam stoje na putu do plasmana u Brazil", ocenio je Tošić.

Vezni fudbaler Dinamo Kijeva i reprezentacije Srbije Miloš Ninković kazao je da njegov tim ne sme da dozvoli "trku i frku" na terenu jer to odgovara Škotskoj.

"Osnovni zadatak biće nam da držimo loptu što duže, da mi diktiramo tempo i vodimo računa o posedu. Nikako ne sme da se dozvoli da nas rival uvuče u trku, frku, brzopletost jer bi to bilo pogubno po nas u Glazgovu", kazao je Ninković.

On je dodao da je razgovarao sa klupskim saigračem i reprezentativcem Hrvatske Nikom Kranjčarom i istakao da su se njih dvojica složili da će najteže biti savladati Belgiju.

Utakmica između škotske i Srbije odigraće se osmog septembra na stadionu Hempden park u Glazgovu.

Beta

Pogledajte još