Ivković: Nismo želeli da kalkulišemo

"Nismo hteli da kalkulišemo, igrali smo sa svih 12 igrača, koji su, manje-više, iskoristili šansu. U prvi plan iskočio je Nedović, koji je pored talenta...pokazao kakvu energiju i motoriku ima", rekao je Ivković novinarima posle pobede nad Slovačkom 87:62.

Srbija za dva dana igra protiv Estonije, a Ivković je kazao da tim ima problema sa povredama.

"Imamo dva dana da se spremimo za veoma vaznu utakmicu u Estoniji. Marko Keselj je iscasio rame i nece moci da trenira sledecih sedam dana, dok je u slicnoj situaciji i Dejan Musli koji ima velikih problema zbog alergije"
, rekao je Ivković.

SRBIJA: Teodosić 3, Tepić 6, Rašić 7, Paunić, Bjelica 11, Savanović 8, Krstić 3, Anđušić 5, Erceg 10, Mačvan 4 (8 sk), Nedović 20, Štimac 10 (9 sk).
SLOVAČKA: Pandula 8, Vido 4, Jas 1, Bilik 16, Vojtek 9, Sikora, Moravek 4, Batka 6, Mrvis 5, Nuber 9.

Selektor je kazao da mu najveći utisak nije vezan za teren.

"Verovatno najimpresivniji utisak, bio je veliki broj mladih koji je prisustvovao utakmici. Nadam se da su napustili dvoranu zadovoljni", rekao je Ivković.

Selektor Slovačke Peter Balint kazao je da je njegov tim igrao sve bolje kako je meč odmicao, ali da to nije bilo dovoljno za Srbiju.

"Nismo počeli dobro, ali smo igrali sve bolje kako je utakmica odmicala. To naravno nije bilo dovoljno da napravimo iznenadenje i pobedimo Srbiju. Nedostajao naš kapiten i najbolji igrač Anton Gavel. Bez obzira na sve, ovo je za nas veliko iskustvo", rekao je Balint.

Srbija je trenutno druga u kvalifikacionoj grupi, iza Crne Gore. Treći je Izrael sa istim brojem pobeda kao i Srbija.

Beta

Pogledajte još