Oslobođeni akteri Pljačke veka zbog nedostatka dokaza

Suđenje za Pljačku veka završeno je u Višem sudu u Beogradu izricanjem oslobađajućih presuda za sve aktere!

Grupa na čelu sa Urošem Petrovićem koja je bila optužena da je u dve pljačke u Beogradu otela skoro milion evra, puštena je na slobodu.

Sud je osim Petrovića oslobodio Ivana Juraka, Nenada Kurila, Novicu Eleka, Marka i Bogdana Restovića, Miloša Markovića, Aleksandra Bulajića i Nenada Grčića.

Osuđeni zbog droge i razbojništva

Izuzetak je Milan Mrvić, koji je osuđen na sedam godina zbog razbojništa i zadržan je u pritvoru.

Bivši policajac Petar Obradović je zbog neovlašćenog posedovanja droge osuđen na šest meseci zatvora uslovno na dve godine, dok je Senad Denaj zbog posedovanja droge i oružja kažnjen sa pet meseci zatvora i 50.000 dinara, prenose beogradski mediji.

Ovoj grupi je bilo stavljeno na teret da je 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici otela 83 miliona dinara od radnika obezbeđenja firme Sekuritas servis.

Grupi od 12 članova sudilo se i za pljačku iste firme godinu dana ranije, kada su na parkingu iza TC “Piramida” u Novom Beogradu opljačkali kombi, iz kog su odneli oko 23 miliona dinara.

Optužnica

Optužnica koja tokom suđenja nije dokazana tvrdila je da su pod rotacionim svetlima presreli kombi s novcem Univerzal banke, puškama razbili prozore automobila, prišli maskirani fantomkama i naterali radnike obezbeđenja preduzeća “Sekuritas” da im predaju oružje. Posle pljačke su pobegli velikom brzinom i nedaleko odatle spalili automobile.

Odbrana će tužiti državu

Branioci oslobođenih su najavili da će tužiti državu zbog toga što su njihovi klijenti neovlašćeno bili u pritvoru.

Pogledajte još