Mafija odsekla tri prsta srpskom hakeru

Reč je o prvom hapšenju za tu vrstu prevare sa tolikim iznosom u Crnoj Gori, a Čujović je poznat i kao prva osoba koja je u Srbiji uhapšena zbog internet prevare, još 2003. godine.
Srpska policija je imala saznanja i da se iz naše zemlje sklonio kada su mu pre šest godina izvesne osobe iz kriminalnog miljea zbog neraščišćenih novčanih računa odsekle tri prsta na ruci, kako "Alo!" nezvanično saznaje.
- U Podgorici su uhapšeni braća Nikola (24) i Nebojša Marković (26), Bojan Pejović (25), Dragan Kovačević (32), Radonja Vulević (30), kao i Slađana Medenica (27) u Kolašinu. Zagoričani, inače poznati samo po nasilničkom ponašanju, imali su dogovor sa srpskim državljaninom Milošem Čujovićem, sa kojim su zbog njegovog kompjuterskog znanja delili zaradu po principu pola njemu, pola njima. On je uhapšen u iznajmljenom stanu na Zabjelu. U bekstvu su Vidoje Stanišić i Saša Klikovac - kažu u crnogorskoj policiji.
Hakerska krađa u kojoj su računi građana evropskih zemalja ostali bez oko milion evra otkrivena je kada je grupa počela da preteruje, a radnici jedne banke prijavili sumnjivo svakodnevno podizanje većih suma, prenosi "Alo!".
Početkom leta, u bankama su svakodnevno podizali po 1.000 ili 2.000 evra, međutim, tokom jula i avgusta počele su da ležu uplate po 50.000 i 150.000 evra na ime navodnih investicija u Crnoj Gori.
Grupa je podigla 195.474 evra, koje su trošili na luksuzne automobile i provod na primorju, dok im je blokirano oko 488.200 švajcarskih franaka i 555.428 evra, koje su prebacili na račune u Crnoj Gori.
Oni su na saslušanju negirali računarsku prevaru i tvrdili da im je sve smestila policija.
Čujović, čija je porodica boravila u Ljubljani, gde je i rođen, i potom se vratila u Beograd, u decembru prošle godine izručen je Podgorici iz Švajcarske i sudi mu se jer je 2006. u Petrovcu kupio 50 grama kokaina radi dalje preprodaje.
U međuvremenu se povezao sa zagoričkom grupom, koja je tamošnje istražne organe šokirala povezanošću sa internet prevarama, sa kojima se njihova policija inače prvi put srela, ali su stvari postale jasnije kada se došlo do Čujovićevog imena.


Napravio kopiju sajta SAD-a

Čujović je hapšen 2003. u Beogradu sa svega 19 godina zbog prevara preko interneta, što je bio prvi takav slučaj u Srbiji. On je sa još pet osoba napravio kopiju sajta koji u SAD služi za posredovanje između kupaca i prodavaca kolekcionarskih predmeta, a preko kojeg se polažu i novac i roba. Zatim su na raznim sajtovima glumili kupce i prodavce, upućivali ljude na sajt za posredovanje, čiji su zapravo bili vlasnici, i preuzimali novac i robu. Iako je prilikom prvog hapšenja formatirao hard disk, čim je izašao iz pritvora nastavio je sa poslom i opet je uhapšen. U Beogradu su između ostalog nađeni i električna gitara vredna 25.000 dolara, ali i “kavasaki”, koji mu je isporučen na aerodrom.

Pogledajte još