Susedi identifikovali ubijeni britanski par u Alpima

LONDON, 6. septembra 2012. (Beta) - Britanski bračni par, ubijen u francuskim Alpima, njihovi susedi identifikovali su kao Saada i Ikbal al Hili, a za treću ženu koja je ustreljena u automobilu "BMW", izrešetanog mecima, veruje se da je bila majka jednog od njih.

Kako je prenela britanska televizija Skaj njuz (Sky News) na svom sajtu, dvoje dece Hilijevih, koja su preživela napad, identifikovana su kao osmogodišnja Zaina i četvorogodišnja Zehab. Izvor iz francuske policije rekao je da je njihov 50-godišnji otac, poreklom iz Bagdada, ali da je živeo sa porodicom u engleskom selu Klejgejt.

Njega, njegovu žena, i još jednu osobu pronašao je juče popodne u automobilu čiji motor je još radio biciklista koji je tuda prolazio. Masakr se desio u šumovitoj oblasti, nedaleko od jezera Ansi, popularne turističke destinacije u regionu Gornje Savoje.

Biciklista je, takodje, pronašao osmogodišnju devojčicu koja se onesvestila ispred njega. Devojčica je imala rane od metaka, i frakturu lobanje, uzrokovanu jakim udarcem u glavu. Ona se trenutno nalazi u komi u bolnici u Grenoblu, i bori se za život, saopšteno je iz kancelarije francuskog tužilaštva.

Njenu četvorogodišnju sestru policija je pronašla živu i nepovredjenu, ispod suvozačevog sedišta, osam sati posle masakra. Devojčica je prevezena u drugu bolnicu u Grenoblu, gde je podvrgnuta psihijatrijskom tretmanu.

Samo nekoliko desetina metara dalje, pronadjeno je telo četvrte žrtve, bicikliste koji je, takodje, ustreljen. Smatra se da se taj muškarac, u četrdesetim godinama, iz jednog obližnjeg gradića, slučajno dovezao na mesto ubistava u trenutku kada su počinjena, i da je stradao kao očevidac.

Pogledajte još