Lekić: Svestan sam da je napad najslabiji deo tima

"Napad je najslabija karika u našem timu, ali šta da se radi, moramo da smognemo snage da poboljšamo skor, posebno mi napadači. Imam određenu dozu opterećenja", rekao je Lekić novinarima na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu pred put u Škotsku.

Lekić je kazao da protiv Škotske u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo očekuje tešku utakmicu.

"Dosta je bilo uigravanja, sa ovom utakmicom počinje neka neizvesnost. Očekujem dobar i težak meč. Utakmica je važna i njima i nama. Moramo dati svoj maksimum da bismo napravili što bolji rezultat. Mislim da imamo kvalitetniji tim", kazao je ovaj 27-godišnji napadač turskog Genčlerbirligija.

Odbrambeni fudbaler Aleksandar Luković ocenio je da je protivnička ekipa najopasnija iz prekida i da su on i njegovi saigrači uvežbavali taj deo igre.

"Škotska je dobra ekipa, posebno kod kuće, ali ćemo dati sve od sebe da pobedimo. Pokušaćemo pas igrom, jer se oni oslanjaju na prekide i duge lopte. Biće agresivni i probaće da nametnu svoj stil, sa mnogo agresivnosti i duela. Jaki su kao kolektiv, nemaju neke individualce", ocenio je Luković.

Nemanja Tomić je rekao da je njegov tim dobro analizirao protivnika i da ide na pobedu.

"Dobro smo se spremili i analizirali smo protivnika. Idemo na pobedu protiv jedne agresivne ekipe. Mislim da smo tehnički potkovaniji od njih i ne bi trebalo da bude problema", rekao je Tomić.

Utakmica između Škotske i Srbije igraće se u subotu u 16.00 na Hempden parku u Glazgovu.

Beta

Pogledajte još