Novak: Protiv Ferera za Janka

"Ljudi ne pričaju mnogo o Fereru, ali on je zaista sjajan igrač, veliki takmičar. Siguran sam da nas u polufinalu čeka velika bitka. Sigurno je da ću taj meč shvatiti veoma ozbiljno, igraću svoju igru i sigurno je da imam šansu", rekao je Đoković, koji je dobio osam od 13 mečeva sa Špancem.

Novak Đoković je  u četvrtfinalu savladao Argentinca Huana Martina Del Potra (3:0), dok je Ferer nešto ranije nakon četiri i po sata velike borbe pobedio Janka Tipsarevića (3:2) i sprečio srpsko polufinale.

"Meč je lako mogao da ode i na drugu stranu. Del Potro je veliki šampion, voli da igra ovde, uostalom, već je osvajao titulu u Njujorku".

Na pitanje novinara u Njujorku da li će protiv Ferera imati motiv više, jer će želeti da "osveti" Tipsarevića, Đoković je rekao.

"Pokušao sam da utešim Janka, reč utehe je uvek dobrodošla, ali nismo mnogo pričali, ja sam se spremao za svoj meč, pustio sam ga da bude malo sam. Žao mi je, mislim da je zaslužio pobedu. Na kraju malo je i fizički pao, tako je to protiv Ferera koji je jedan od najspremnijih igrača na svetu. Sigurno je da će meni Jankov poraz da bude motiv više, ali ovo je ipak polufinale gren slema i bez obzira ko je sa druge strane mreže želja za pobedom je velika", poručio je Đoković.

(Tanjug)

Pogledajte još