Redovna isplata penzija i socijalnih davanja

BEOGRAD, 7. septembra 2012. (Beta) - Krkobabić je rekqao da penzioneri mogu da očekuju i  isplatu jednokratne pomoći za one sa najmanjim primanjima.

"Poštovaće se princip da penzije prate plate. Oktobarske plate će biti povećane za dva odsto, pa tako i penzije", kazao je Krkobabić u intervjuu agenciji Beta.

Krkobabić, koji je i ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike, istakao je da je ta povišica skromna, pa će se na svaki način pomagati onim najsiromašnijim penzionerima.

Penzioneri koji primaju manje od 15.000 dinara mesečno u septembu i krajem godine dobiće dve rate jednokratne pomoći od po četiri hiljade dinara.

Krkobabić je podsetio da je granica za primanje jednokratne pomoći u Beogradu nešto pomerena, pa će po četiri hiljade dinara u dve rate dobiti i oni koji imaju primanja manja od 20.000 dinara.

To, kako je precizirao, znači da će tu pomoć dobiti dodatno još oko 50.000 beogradskih penzionera, ali iz sredstava budžeta Beograda, dok će, gotovo svaki treći penzioner u Srbiji, pa i beogradski, koji prima do 15.000 dinara biti isplaćen iz republičkog budžeta.

Pogledajte još