Kalina Kovačević kao manekenka

Tačno u podne, u holu velelepnog zdanja modne kuće "Mona", predstavljena je najnovija kolekcija za proleće/leto 2009. Ovo je, kako su najavili, samo jedan u nizu događaja, s obzirom na to da "Mona" ove godine proslavlja jubilej - 20. godina postojanja, a planiran je i veliki hepening.

Reviju je otvorila glumica Kalina Kovačević, kojoj je ovo već drugi put da se našla u ulozi manekenke, a s obzirom na aplauze, dobro joj ide. Kolekcija je šarolika i predstavlja spoj klasičnog, poslovnog i mladalačkog izgleda. Prens degal u kombinaciji sa haj-tek materijalima podjednako je nosiv u poslovnim i svakodnevnim prilikama i jednako atraktivan za mlađu populaciju i savremenu poslovnu ženu. Večito crno-bele kombinacije, neobičnih krojeva sa specifičnim sečenjem, idealne su za sve generacije i za sve prilike.

Modeli od pamuka sa efektnim detaljima u boji slonove kosti, savršeni su za dnevne varijante. Tu su i lanene pantalone i haljine svih dužina sa predimenzioniranim džepovima i faltama. Kroz celu kolekciju prisutne su i neizbežne kožne janke u safari, romantičnom, sportskom i elegantnom stilu. Sve je upotpunjeno velikim lakovanim kroko tašnama u tamno zelenoj, bordo i ljubičastoj boji.

"Mona" se potrudila da i muška kolekcija prati žensku, pa se i ona sastoji od prirodnih materijala, pamuka, lana.... u sivoj, crnoj, braon i bež boji. Muške kožne jakne su neizbežan detalj kolekcije i kreću se od elegantnih do sportskih sa obiljem džepova i detalja. A ono bez čega jedan savremeni muškarac ne može, definitivno je kožna tašna.

Ovom popodnevnom druženju osim modnih novinara, prisustvovali su i Milorad Pavić, Ivan Bekjarev, Vanja Bulić, Olja Ivanjicki, Jasmina Ana, Jellena....

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još