Kako da profi oblikuješ obrve? (VIDEO)

Čupkanje obrva ne treba shvatati previše olako, jer obrve su "nakit" lica koji svi primećuju i kada ti odgovara, a posebno kada ne odgovara. Kad se prihvatiš pincete razmišljaj o sledećim pravilima...

Unutrašnju ivicu obrva bi trebalo da završiš kod spoljašnje ivice nozdrva, a vrh luka tačno iznad sredine oka. Kraj obrva, odnosno spoljašnja ivica bi trebalo da ti se završava dijagonalno od spoljašnjeg ugla oka.

Ako obrvama želiš da naglasiš crte lica, njihov oblik bi trebalo da bude prilagođen obliku lica. Ako imaš okruglo lice, unutrašnja ivica obrva bi trebalo da bude gušća, a vrh luka tanji, jer će tako lice izgledati vizuelno izduženije. Za izduženo lice, najbolje su ravne obrve koje idu horizontalno, bez polukruga ili oštrih linija. Na taj način će ti lice izgledati vizuelno punije. Srcolikom i četvrtastom licu najbolje pristaju polukružne obrve - probaj da ih oblikuješ tako, jer će ti sigurno "smekšati" crte lica.

Pošto je čupkanje obrva ozbiljan zadatak, posebno ako nemaš iskustva, najbolje bi bilo da pre pincete, u šake uzmeš belu ili bež olovku i lagano obojiš dlačice koje planiraš da skloniš. Tako ćeš znati da li je to pravi potez.

Za uredne obrve svaki dan, nabavi četkicu kako bi ih očešljala, kao i olovku najsličniju njihovoj boji koju će koristiti da popuniš eventualne rupe i istakneš svojih ruku delo. Možeš čak da na njih staviš malo laka ili gela za kosu da budu "pod konac" ceo dan.

Pogledaj video klip koji ćete naučiti kako da lako i na pravi način središ svoje obrve kod kuće!

Pogledajte još