Tumbaković: Čeka nas veliki izazov u Ligi Evropa

"Ovo će biti veliki izazov za rukovodstvo, stručni štab i igrače. U takmičenje smo ušli riskantno, sa željom da afirmišemo igrače iz sopstvene škole. Koliko smo ozbiljni u tome govori podatak da 18 ili 19 od 30 registrovanih igrača dolazi iz nje. Ovo im je velika šansa da dokažu svoj talenat", rekao je Tumbaković novinarima u Partizanovom sportskom centru u Zemunu.

Crno-beli će igrati u Grupi H sa italijanskim Interom, ruskim Rubinom i azerbejdžanskim Nefčijem.

"Liga Evropa je ove sezone hiperkvalitetna liga i teško je doći do rezultata u takvoj konkurenciji. Niko ne može da nam oduzme nadu, iako su nam šanse male s obzirom na kvalitet protivnika... Moramo da se nametnemo", istakao je Tumbaković.

"Inter je jedan od najvećih svetskih timova i jedan od najtrofejnijih klubova svih vremena. Za Rubin sam čuo da je jedan od najbogatijih klubova na svetu, a tu je i Nefči koji dolazi iz bogate zemlje koja je u fudbalskoj ekspanziji. Grupa možda nije atraktivna, ali je sigurno kvalitetna", dodao je on.

Sportski direktor Partizana je kazao da u klubu nisu zadovoljni rezultima na evropskoj sceni u proteklih nekoliko godina.

"Na ovim prostorima Partizan je jedan od retkih klubova koji redovno učestvuje u evropskim takmičenjima. U Ligi šampiona smo odigrali 12 utakmica, a u Ligi Evropa 22, međutim, nismo zadovoljni učinkom jer smo samo tri puta pobedili i pet puta igrali nerešeno"
, kazao je Tumbaković.

On je kazao da se nada da klub neće imati probleme zbog sukoba podeljenih grupa navijača Partizana.

"Sve je uzalud ako igramo pred praznim tribinama i u lošem ambijentu. Želimo da atmosfera na stadionu bude takva da podigne učinak igrača", istakao je Tumbaković.

Prvu utakmicu u grupnoj fazi Lige Evropa Partizan će igrati 20. septembra u Beogradu protiv Nefčija.

Beta

Pogledajte još