Treba kažnjavati učesnike sukoba na stadionima

"Sva lica koja izazovu neki sukob na stadionu ili učestvuju u njemu, moraju da budu brzo i efikasno procesuirana i ako se to tako dogodi sigurno da će se radikalno smanjiti opasnost od sukoba u budućnosti", rekao je Grubor agenciji Beta.

"Partizan u tome pomaže, ali ne može da procesuira. To je posao svih nas zajedno, Fudbalskog saveza Srbije, klubova, državnih organa i to mora da bude zajednička akcija", dodao je Grubor.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupke protiv OFK Beograda i Partizana posle incidenata koji su izbili na tribinama na njihovom meču prošle nedelje.

FSS je pozvao i Partizan da reši problem u funkcionisanju zavađenih navijačkih grupa.

"Ne znam ko je poslao taj apel, da li Disciplinska komisija ili neko drugi. Oni donose odluke, a ne izdaju apele, tako da mi je ta situacija malo nejasna. Naravno da treba da prestanu sukobi svih vrsta navijača, onih koji navijaju kako za različite, tako da iste klubove"
, kazao je Grubor.

Jedna navijačka grupa Partizana probila je ogradu na meču protiv OFK-a na Omladinskom stadionu i krenula ka drugoj, a pre toga su se gađali kamenicama. Policija je intervenisala u razdvajanju.

Beta

Pogledajte još