Virtuelni muzej Magični dodir Dunava

BEOGRAD, 8. septembra 2012. (Beta) - Promocija projekta "Magični dodir Dunava - Virtuelni muzej", koji predstavlja internet prezentaciju primera prirodnog i kulturnog nasledja dunavskog regiona, održaće se u ponedeljak, 10. septembra, u javnom skloništu Beogradske tvrdjave, saopštila je Beogradska tvrdjava.

JP Beogradska tvrdjava je u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja Srbije 2011. godine pokrenulo projekat s ciljem da se putem internet prezentacije na jednom mestu povežu reprezentativni primeri kulturnog i prirodnog nasledja celokupnog dunavskog regiona, od izvorišta u Nemačkoj do ušća u Crnom moru, podseća se u saopštenju.

"Virtuelni muzej - Magični dodir Dunava" realizovan je kao razvojna platforma koja pruža mogućnost stalnog unošenja novih podataka i mapiranje novih lokaliteta.

Svaka država kroz koju protiče Dunav, uključivanjem i akreditovanjem odgovarajućih institucija, preuzeće odgovornost i obavezu unošenja sadržaja koji će prikazati kulturno i prirodno nasledje koje se odnosi na tok Dunava kroz teritoriju njihove države.

Realizovan je deo projekta koji se odnosi na nasledje duž toka Dunava kroz Srbiju.

Više o muzeju zainteresovani mogu da vide na www.virtuelnimuzejdunava.rs

Pogledajte još