Pretres porodične kuće ubijenih

ANSI, 8. septembra 2012. (Beta-AFP) - Brat Saada el Hilija, koji je zajedno sa članovima svoje porodice ubijen u istočnom delu Francuske biće saslušan u Velikoj Britaniji, saopštio je u subotu tužilac iz Ansija.

"Brat će naravno biti saslušan", rekao je tužilac Erik Majo za televiziju I-tele i dodao da je brat oca ubijene porodice u četvrtak došao u policijsku stanicu u Velikoj Britaniji, kako bi se raspitao šta je sa njegovm bratom.

"On je priznao da je sa bratom bio u sukobu zbog novca i on će, kao i svi koji su poznavali žrtve, biti saslušan", rekao je tužilac.

Britanska i francuska policija počele su pretres kuće porodice el Halija, koja se nalazi u Klejgejtu, u predgradju Londona.

U istrazi četvrostrukog ubistva, koje se u sredu dogodilo u blizini jezera Ansi, učestvuju i švajcarska i italijanska policija. "Sve susedne zemlje su angažovane. Italija je udaljena na oko sat i po, Švajcarska na sat. Istražitelji su tražili pomoć susednih zemalja", rekao je Majo.

Britanski inženjer poreklom iz Iraka, Saad al-Hili, njegova žena Ikbal i jedna starija žena, državljanka Švedske, pronadjeni su u sredu mrtvi u automobilu nedaleko od jezera Ansi, gde su bili na odmoru. Pored autombila al Hilija pronadjeno je i telo jednog bicikliste.

Pogledajte još