DS: Datum i način izbora u fokusu rasprave

Deo demokrata koji je blizak promenama na čelu stranke i dolasku Dragana Đilasa zahteva da izborna skupština koju je Tadić predložio za 10.novembar, bude održana 14.oktobra i da glasanje treba da bude obavljeno delegatskom principu, a ne neposredno, kako je Tadić predložio.

Vojvođanski odbor DS predložio je sinoć nakon sednice da izbori budu održani 14.oktobra, a lider vojvođanskih demokrata Bojan Pajtić založio se u svom govoru za delegatski princip. On je, takođe, predložio da ko god izgubi u izbornoj trci automatski bude kooptiran u Predsedništvo stranke.

Za održavanje izborne skupštine 14.oktobra založio se u svom govoru i Dragan Đilas, dok je član Glavnog odbora Goran Ješić na Tviter nalogu napisao i da će skupština ipak biti 14.oktobra.

Članovi Glavnog odbora glasaće, po završetku glavne rasprave, o datumu i načinu održavanja izbora. Neposredni princip glasanja znači da svi članovi stranke mogu da glasaju, a delegatski princip predviđa da svaki stranački odbor predloži predstavnika koji će glasati u njihovo ime.

Izvor: Tanjug

Pogledajte još