Remi Srbije i Škotske u Glazgovu

U jučerašnjim utakmicama Grupe A Hrvatska je kao domaćin sa 1:0 pobedila Makedoniju, dok je Belgija u gostima bila bolja od Velsa sa 2:0.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije igraće u utorak u Novom Sadu protiv Velsa.

Svetsko prvenstvo u Brazilu održaće se od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

POGLEDAJ VIDEO: Škotska Srbija 0:0

I Srbija i Škotska imale su po nekoliko dobrih prilika za gol, ali su u tim situacijama odlično reagovali golmani.

Najbolju šansu za goste imao je Dušan Tadić u 89. minutu, kada je posle dodavanja Zorana Tošića sa polovine igrališta u prazan prostor utrčao u šesnaesterac Škotske, ali je njegov šut sa oko 10 metara odbranio Alan Mekgregor.

Škoti su dva minuta kasnije bili blizu pobede, kada je Džejms Forest šutirao iskosa desno, sa oko osam metara. Golman Srbije Vladimir Stojković ipak je reagovao sigurno i uhvatio loptu.

U dva navrata pogodak je mogao da postigne i bek Srbije Aleksandar Kolarov. Prvo je zapretio u uvodnim minutima utakmice iz slobodnog udarca sa oko 18 metara, a potom i u 62. minutu, kada je sa oko 15 metara iskosa levo šutirao u dalji ugao, ali pored stative.

Dobre šanse za Škotsku nisu iskoristili Robert Snodgras u 22, Keni Miler u 57. i Stiven Nejsmit u 66. minutu.

Snodgras se u prilici našao posle brzo izvedenog slobodnog udarca, Miler kada je izbegao ofsajd zamku i izašao sam pred Stojkovića, a Nejsmit posle dodavanja Gerija Kaldvela. U prve dve akcije Stojković je odlično reagovao, dok je Nejsmit loše zahvatio loptu i bio neprecizan.

Srbija je zapretila i preko Darka Lazovića u 44. minutu, kada je iznenada šutirao sa ivice kaznenog prostora po sredini gola, ali je Mekgregor dobro intervenisao.

U finišu utakmice stekao se utisak da su gosti zadvoljniji bodom, pošto su se trudili da što duže zadrže loptu u svom posedu.

Beta

Pogledajte još