Partizan pobedio Porto u kvalifkacijama za LŠ

Crno-beli će za plasman u elitno takmičenje igrati sutra u 17.00 sa pobednikom duela Sloge iz Doboja i crnogorskog Lovćena, koji se igra večeras u 19.30.

Pobednik grupe plasiraće se u Ligu šampiona, dok će drugi i treći igrati u 3. kolu kvalifkacija za Kup EHF, a četvrtoplasirani u 2. kolu kvalifkacija za to takmičenje.

Ekipa koja prođe u Ligu šampiona igraće u Grupi A, gde će joj rivali biti francuski Monpelje, ruski Čehovski Medvedi, nemački Flensburg, španski Ademar Leon i pobednik turnira na kojem učestvuju klubovi sa posebnim pozivnicama Evropske rukometne federacije (EHF).

Najefikasniji igrači u ekipi Partizana bili su Miloš Kostadinović i Uroš Mitrović sa po pet golova, a istakao se i Nemanja Ilić, koji je postigao tri.

Domaći tim je tokom većeg dela utakmice imao prednost, ali je u finišu meča Porto uspeo da nadoknadi zaostatak od tri gola i doprinese neizvesnoj završnici.

Zahvaljujući odličnim odbranama Mihaila Radovanovića i golovima Mitrovića i Miloša Ivoševića, crno-beli su, ipak, došli do pobede.

Utakmica u Sportskom centru Voždovac na Banjici odigrana je pred punim tribinama.

Beta

Pogledajte još