Počinju 31. Matićevi dani

ĆUPRIJA, 9. septembra 2012. (Beta) - U Ćupriji u ponedeljak počcinju 31. Matićevi dani posvećeni velikanu srpskog nadrealizma, pesniku, esejisti i akademiku Dušanu Matiću (1898-1980), rodjenom u tom gradu na Velikoj Moravi.

U okviru kulturne manifestacije, koja traje do 14. septembra, u Muzeju "Horeum Margi-Ravno" biće otvorena izložba radova članova ULUPUDS-a, a u Narodnoj biblioteci "Dušan Matić" izložba starih knjiga, novina i časopisa, kao i retkih knjiga Ive Andrića.

Na programu su književno veče "Pesnici Pomoravlja Dušanu Matiću", veče humora i satire i pozorišna predstava "Sokin i Bosina" po tekstu Milice Konstantinović, u režiji Juga Radivojevića.

Centralni deo manifestacije biće okrugli sto na temu "Matićev pogled iskosa (biće negde drugde)", na kome će govoriti predsednik i potpredsednica Udruženja književnika Srbije Radomir Andrić i Milica Jeftimijević Lilić i književni kritičar Dušan Stojković.

Okrugli će biti održan u biblioteci "Dušan Matić" 13. septembra, a istog dana mladoj pesnikinji Mariji Miladinović iz Ćuprije biće uručena književna nagrada "Matićev šal" za 2012. godinu.

Pogledajte još