Kontador osvojio svoju drugu Vueltu

MADRID, 9. septembra 2012. (Beta-AP) - Španski biciklista Alberto Kontador osvojio je u nedelju svoju drugu titulu na Vuelti, nešto više od mesec dana pošto mu je ukinuta suspenzija od dopinga.

Špancki biciklista je ravnu i uglavnom teatralnu poslednju i 21. etapu do Madrida i završio ispred zemljaka Alehandra Valverdea i Hoakina Rodrigesa.

Valverde je završio sa jednim minutom i 16 sekundi zaostatka. Treći, sa 1:38 kasnije, završio je Hoakin Rodriges, koji je u 67. izdanju Vuelte vodio tokom 13 etapa.

Kontador je kroz cilj nedeljne etape prošao kao 54, a pobedio je Džon Degenkolb. Španac je slavio pobedu sa sedam podignutih prstiju, koji su predstavljale pobede na Tur d Fransu 2010. i Djiro d'Italiji 2011, što su titule koje su mu oduzete zbog pozitivnog doping testa.

"Ova pobeda je jako posebna zbog svega što se dešavalo pre trke. Moram da zahvalim svima koji su mi pomogli jer sam došao posle jako dugo vremena bez trkanja, a stvari su bile jako komplikovane", rekao je 29-godišnji Kontador, koji je pobedjivao na Turu i 2007. i 2009. kao i na Djiru 2008. godine.

"Kada sada pogledam na sve, mnogo je tu emocija koje su jake i koje se ne mogu izraziti rečima. Veliki teret mi je spao s ledja", kazao je Kontador.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.