Novak: Nema favorita u finalu sa Marejom

"Nema favorita u finalu. Znam da će on biti sjajno motivisan i nadam se odličnom meču", rekao je Novak Đoković posle pobede u polufinalu protiv Španca Davida Ferera (2:6, 6:1, 6:4, 6:2).

Taj meč je zbog jakog vetra prekinut juče pri vođstvu Ferera od 5:2 u prvom setu. Španac je danas iskoristio prednost, poveo sa 1:0 u setovima, ali posle toga je Đoković preuzeo inicijativu, zabeležio devetu pobedu u 14. međusobnom duelu i izborio plasman u finale.

"Uvek je zadovoljstvo igrati protiv Ferera, on je jedan od najboljih igrača i najboljih momaka na "turu". Juče se on bolje snašao, možda sam imao i malo sreće zbog vetra i prekida, ali danas sam odigrao bolje".

Đoković je istakao da mu je zadovoljstvo što će braniti tittulu u Njujorku.

"Volim da igram ovde, ovo mesto ima dobru energiju i pozitivnu publiku. Atmosfera je sjajna i mi teniseri definitivno uživamo", poručio je Đoković.

Srpski teniser odigrao je 14 mečeva sa Marejom, samo jedan u finalu gren slem turnira, prošle godine na Australija openu i dobio ga. Ukupni trenutni skor je 8:6 za Đokovića.

Marej je ove godine pobedio Novaka u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu, a sutra će pokušati da prvi put osvoji gren slem turnir, nakon četiri poraza u finalima.

Meč između Novaka Đokovića i Endija Mareja na programu je od 22 sata.

(Tanjug)

Pogledajte još