Zaboravi sjajeve! Hit su mat ruževi!

Hit na modnim revijama kolekcija za sezonu jesen/zima, ove godine je šminka koja u potpunosti isključuje sve vrste sjajeva na usnama - od ruževa koji se presijavaju do sjajeva bisernih, zlatnih ili bilo kakvih drugih odsjaja. Svi koji žele da ove jeseni budu trendu trebalo bi da izaberu mat ruževe jarkih boja čija kremasta struktura ne isušuje usne.

Nekoliko korisnih saveta za nanošenje mat ruževa i sjajeva...
Trebalo bi da ih utapkate prstima nakon što ih nanesete.
Ukoliko želiš punije usne, nanesi nekoliko slojeva i nemoj brinuti da će biti napadno. Upravo je to i prednost mat efekta - usne su senzualne, a ne šljašte.

Ukratko, biraj mat, ali nikako neke nijanse u boji kože, već jarke, tako da usne izgledaju zanosno, ali ne i svetlucavo. Važno je da izabereš kvalitetan mat ruž koji usne čini mekanim i punim.

U izradi ovih modernih mat ruževa koristi se nova tehnologija koja omogućava da usne ne sijaju, a da budu mekane, pišu "Novosti.rs". U ovim ruževima, prah nalik puderu, koji je davao taj mat efekat u ruževima koji su do sada dominirali u kozmetici, zamenjen je posebnim uljima i silikonom koji se lako razmazuju, ali ne lepe i nisu masni. Kada se takav mat ruž nanese, usne postaju nežne i baršunaste, ali se ne suše i ne pucaju.

Što je posebno zanimljivo, osim mat ruževa, sada su popularni i mat sjajevi za usne, koji, za razliku od klasičnih koji stvaraju efekat vlažnih usana, usne čini izuzetno mekim i privlačnim sa postojanom bojom.

Izaberi najlepši mat ruž?

(old_image)
Pogledajte još