Boris Tadić: Mišković hoće preko DS da se umeša u poliku

Predsednik DS-a je, gostujući u Kažiprstu B92, naveo da se protiv njega vodila kampanja kroz medije, i da su vodili ljudi iz DS, navodeći da se radi o Draganu Đilasu i Vuku Jeremiću, i "starim Iznogudima" poput Gorana Vesića.

Đilas i Jeremić pokrenuli kampanju :

Boris Tadić je ocenio da je poslednjih mesec dana u tabloidima pokrenuta negativna kampanja protiv njega, navodeći da su je pokrenuli Dragan Đilas svojim otvorenim pismom o dešavanjima u stranci i Vuk Jeremić reagovanjem na odluku o dodeli 7,5 miliona dolara za njegovu kancelariju u UN.

On je tu kampanju ocenio kao antistatutarnu i protivnu stranačkim pravilima i dodao da će u sadašnjim okolnostima reagovati političkom kampanjom do izborne skupštine DS-a 10. novembra.

Takođe, Tadić je rekao da su u kampanji protiv njega učestovali vlasnici krupnog kapitala koji imaju političke ambicije, i pomenuo Miroslava Miškovića, navodeći da je jako zadovoljan što su na prethodnim izborima bili na suprotnim stranama.
Sa Draganom Đilasom i Bojanom Pajtićem na čelu stranka će ići u pravcu konfederalizacije i biće dovedena u pitanje, rekao je lider demokrata gostujući u emisiji "Kažiprst" na B92.

Kandidaturom da sprečim negativan trend

Tadić je istakao da je na novi izazov u DS morao da reaguje kandidaturom za predsednika, iako je još 20. maja imao nameru da podnese ostavku na to mesto. On je dodao da ima odgovornost da kandidaturom spreči negativni trend u DS, koji je, kako kaže, očigledan.

"DS nije privatno vlasništvo, niti akcionarski klub, ona je nacionalna institucija i stvari se u njoj moraju odvijati drugačije nego u bilo kom poslovnom klubu", rekao je Tadić.

Na pitanje da li je očekivao da će Dragan Đilas da se kandiduje za predsednika, Tadić je odgovorio da nije očekivao zato što ni on nije imao nameru da se ponovo kandiduje, ali da je Đilasova kandidatura, kao što bi bila bilo čija druga iz vrha stranke, realistična, s obzirom na mesta na kojima se nalaze.

Tadić dodaje da je i doveo Đilasa u stranku sa namerom da se kandiduje za predsednika stranke, pored drugih koji bi za to bili podesni.

On je objasnio da je i delegatski proces demokratski i da ima prednosti, jer se selektuju birači koji su "visoko kvalitetni", ali da je mana što ne učestvuju svi i što je u tom sistemu veći uticaj "struktura, nomenklatura", dok na neposrednim izborima nema nikakvih uticaja, osim putem kampanje.

Pogledajte još