Sa pet medalja paraolimpijci premašili plan

LONDON, 10. septembra 2012. (Beta) - Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović izjavio je u ponedeljak da bi bio zadovoljan da su u Londonu osvojene dve medalje, a da ga postignuti uspeh čini izuzetno ponosnim, jer se dogodio na takmičenju na kome učestvuju najbolji sportisti iz celog sveta.

Sportisti Srbije su na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojili pet medalja - dve zlatne i tri srebrne, zauzeli dva četvrta mesta i u još pet disciplina bili u finalima.

"Malo koji predsednik nekog sportskog saveza ili kluba može da se pohvali sa toliko osvojenih medalja, u odnosu na broj učesnika. Na Paraolimpijske igre su došli najbolji na svetu. Dakle, samo vrhunski sportisti. Zbog toga je ovaj uspeh toliko značajan i zbog toga sam ja izuzetno ponosan i zadovoljan", rekao je Mićović agenciji Beta.

On je dodao da je zadovoljan i celim rukovodstvom Paraolimpijskog komiteta Srbije koji "broji dva člana, dva zaposlena, jednog vodju puta i dva volontera".

"Bio bih zadovoljan i sa dve medalje. Svi su bili sjajni i ne mogu nikoga da izdvojim. Malo mi je žao što Siniša Vidić nije uspeo da u streljaštvu uzme srebro, jer mu je malo nedostajalo", rekao je Mićović.

Prema njegovim rečima, Paraolimpijske i Olimpijske igre ne mogu da se porede, jer je sada u Londonu bilo samo 13 takmičara iz Srbije, pa je onda "uspeh po broju osvojenih medalja neuporedivo veći".

Pogledajte još