Partizan stvara tim za budućnost

BEOGRAD, 10. septembra (Beta) - Novi trener biće legenda kluba i reprezentacije Vladimir Vujasinović, koji je kazao da od igrača očekuje da se trude i da vredno rade.

"Počinjemo novi ciklus ove sezone, sa mladom i perspektivnom ekipom, pred kojom je velika budućnost, ali samo ako budu radili naporno. Nemamo velike rezultatske ciljeve, svesni smo da će konkurencija i u Evroligi i domaćem prvenstvu biti jaka. Biće nam važno samo da svaki meč odigramo najbolje što možemo", rekao je Vujasinović novinarima.

Trener koji je 2011. doveo Partizan do sedme titule evropskog prvaka, Igor Milanović, sada ima funkciju "šefa struke".

On je izrazio poverenje u Vujasinovića, za koga je kazao da ima potencijal da postane veliki trener.

"Verujem da će nastaviti i unaprediti igru koju smo postavili pre par godina. Očekujem da svake godine izbacimo jednog ili dva igrača vrhunskog kvaliteta i da od sezone 2013/2014. počnemo da napadamo završni turnir Evrolige. Nemamo rezultatski imperativ, mnogo nam je važnije da tačno procenimo potencijale igrača i napravimo pravilnu selekciju, koja će nam omogućiti osvajanje Evrolige u budućnosti", rekao je Milanović.

Takmičenje u Evroligi počinje 26. septembra, a vaterpolisti Partizana igraće u D grupi sa ekipama Špandau, Oradea, Galatasaraj i drugoplasiranim timom iz kvalifikacione Grupe A.

Pogledajte još